13 Nisan 2009 Pazartesi

MUHSİN YAZICIOĞLU ile RÖPORTAJ



UFUK TURU

 

 

BBP Genel Baflkan› Muhsin Yaz›c›o¤lu  Türkiye gündeminde yer alan sorunlar› AK‹T'e de¤erlendirdi.

 

 

 

DEMOKRAKRAS‹  ASKER‹ BÜROKRAS‹N‹N JEST‹D‹R

******Türkiyede Demokrasi afla¤›dan yukar› do¤ru mücadele edilerek kazan›lm›fl de¤ildir.Ülkemizde demokrasi askeri bürokrasinin sivil halka bir jesti gibidir.

HALK DEMOKRAS‹YE SUSAMIfiTI

 

******Halk l946lara kadar yaßamÝß olduÛu antidemokratik, baskÝcÝ, dayatmacÝ zihniyetin ve tek partili yšnetimin bunalÝmÝnÝ aßmak aÝsÝndan da bir fÝrsat olarak gšrdü¤ü kendisine bahfledilmifl olan demokrasiyi kabul etti.

RANT‹YEC‹LER‹N PAY KAPTIRMA KORKUSU D‹KTAYI DAVET ED‹YOR

 

******* Rekabetsiz bir ortamda devletin elinde toplanmÝß olan ekonomik rantlarÝ kullanabilenler karßÝlarÝnda kendileri ile rekabet edecek  pazarlardan yararlanmasÝ pay almasÝ endißesi karfl›s›nda öfkeye kap›l›yorlar,ellerindeki bu avantÝji kaybetmek istemiyorlar.bundan dolayÝ bunlar Ÿlkede gerilim meydene getirerek demokrasiye mŸdehale ettiriyorlar var olan bir takÝm carpÝklÝklarÝ derinleßtirerek taraflar oluyturup bunlarÝ atÝßtÝrmak suretiyle gergin ortamlar olußturuyorlar.Bu atÝßma ortamlarÝndan bunalan halk da sorunlarÝnÝ šzecek yönetim Askeri yönetim dahi olsa onu kabulleniyor.Yani askeri yšnetimler halka zorla da olsa kabul ettiriliyor.

 

 

DEMOKRAS‹ PUT DE⁄‹LD‹R

*********Asl›nda Demokrasi aßÝrÝ idealize ettiÛimiz veya putlaßtÝrdÝÛÝmÝz rejim deÛildir.  Ancak varolanlarÝn ierisinde en az zararlÝ olan rejim demokrasidir.Demokrasi bŸtŸn sÝnÝrlarÝ belirlenmiß bir iksir gibi toplumun hemen imesiyle kurtulacak birßey deÛildir.

HAYAL‹ KORKULARLA ORDU S‹YASETE ÇEK‹L‹YOR

**********Türkiye'de baz› çevreler kendi kafalar›ndan muhayyel  birtak›m tehdit unsurlar› oluflturuyorlar.,"Millet bölünüyor","Devlet y›k›l›yor","Türkiye ortaça¤ karanl›¤›na bürünüyor" gibi vehimlerle milletimizin en güzide gücü olan ordu asli görevinden al›narak siyasetin arac› haline getiriliyor.Bir kesime karfl› bir kesimin kulland›¤› bir sopa durumuna sokulmak istenmektedir.Bunu Balkan Harbi öncesinde yapm›fllard› ve arkas›ndan Balkan bozgununa u¤rad›k. Daha halen toparlanam›yoruz.Demeki orduyu siyasetin içine

çekmek ülkeye yap›lacak en büyük kötülüktür.

 DARBEYE SEBEP M‹LL‹ ‹RADEDEN TAV‹Z

     

*******Millet iradesi ile iktidara gelmifl olanlar›n biraz da milletin verdi¤i hakk› ve hukuku korumas› laz›md›r. Bu iradeyi ortaya koyamayanlara ne kadar güzel yetkiler verirseniz verin ne kadar iyi bir sistem getirirseniz getirin o zaman dayatmalar karfl›s›nda boyun e¤ecektir .Boyun e¤di¤i için de demokrasimiz böyle "alaturka askeri demokrasi" anlay›fl›yla kör topal bir flekilde yürüyecektir.

 

 

KADINI EV‹NE HAPSETMEK ‹ST‹YORLAR

*********Bana göre Türkiyede baflörtüsü zulmü tam skolastik ortaça¤ kafas›yla yürütülüyor.Ortaça¤da  biliyorsunuz Avrupa'da cad› avc›lar› vard›.Bunlar cad› avlarlard›. O cad›lar asl›nda kimyac›lard›,bilimle u¤raflan insanlard›.Bunlar bilimle u¤raflt›klar› için deneyler yap›yorlard›. Labaratuvarda deney yaparken kaplardan ç›kan fokurtular  sihirsazl›k olarak de¤erlendirilip tutuklanarak içlerindeki kötülükler gitsin diye iflkenceye tabi tutulurlard›.Galile dünya dönüyor diye idam edilmek istenmifltir. fiimdi bu dönemde de baflörtülüler ile ilgili bir cad› avc›l›¤›na ç›k›lm›flt›r.Üniversitede okuyan bir k›z›m›z t›p fakültesinin biricisi oluyor dekan kalk›p " Ben senin birincili¤ini kabul etmem, çünkü bafl›nda bu örtü var ."diyor . ‹nançl› ve mütedeyyin kad›n› tamamen E¤itimden ,kamu ve çal›flma hayatlalar›ndan d›fllayarak evine hapsetmek istiyorlar.

BU ZULÜMLER ANCAK FAfi‹ST,TOTOL‹TER VE MARKS‹ST ÜLKELERDE OLUR

********PKK Militanlar›n›n bile özel otolar›yla hapislerinden al›narak üniversite s›navlar›na sokuuldu¤u ülkemizde hiçbir suç ifllememifl bir suçu ifllemeye  de teflebbüste bulunmam›fl baflörtülü ö¤rencilerinin okuma haklar›n›n ellerinden al›nmas› korkunç derecede ay›pt›r. Sen nas›l baflörtüsünden doloy› vatandafl›n› kendi kurumlar›na almazs›n? Türkiye bir müstemleke ülkesimidir? Bu durum ancak kast sistemi olan ülkelerde mevcuttur.baflörtülü ö¤recilere yap›lan bu haks›z ve keyfi uygulama  faflist totaliter ve d›fla kapal› marksist ülkelerde görülmesi gereken fleylerdir

 

‹RT‹CACILAR  M‹LLETE DAYATIYOR

*********Meclisimizde ç›kart›lacak olan yasalar gerçekte irtica yasalar›d›r.Yani bu ülkeyi insan hak ve özgürlükleri alan›nda inanç ve teflebbüs hürriyeti alan›nda 46 öncesine döndürme yönelik çabalard›r.Türkiye bir hoflgörüsüzlük girdab›na çekilerek kendi kültür ve medeniyetinin d›fl›nda bir medeniyet dayatmas›yla karfl› karfl›yad›r.

HAKKI  EL‹NDEN ALINANLARA BOYUN E⁄‹N DEN‹YOR

 

**********Baflörtülü ö¤rencileri rencide edici yasad›fl› davran›fllara tepki göstermesi gerekenler ona tepki göstermek yerine hala okuma hakk› elinden al›nm›fl olan k›za 'yasalara uyun 'diyorlar.Bunlardan biri de ANAP'l› Agah Oktay Güner'dir.Bu gibi insanlar dalga k›ran olarak orta yerde duruyorlar.Bu dalga k›ranlar›n bir flekilde siyaset sahnesinden at›lmas› laz›md›r.

ZULÜM EBED‹ OLMAMIfiTIR

 

********Ben bu olanlar› nefretle,fliddetle,i¤renerek k›n›yorum ve birgün bunun mutlaka hesab›n›n sorulaca¤›na inan›yorum onu birileri mutlaka soracakt›r.Tarihin hiçbir döneminde mazlumlar daima mazlum kalmam›fllard›r.Alma mazlumun ah›n› ç›kar aheste aheste denilmifltir.Ben bu zulüleri yapanlar›n bilgisayarlarda kaydedilerek bir emvanter tutulmas›na inan›yorum.

 

FÜZE GÖNDERD‹N‹Z DE BAfiÖRTÜSÜNE M‹ TAKILDI ?

******* Labaratuvarda yeni bulufl yapt›larda baflörtülülererin örtülerine mi tak›ld›?Veya füze gönderdilerde k›z›n baflörtüsü mü tak›ld›?Türkiye k›l›kla k›yafetle bafltaki takkeyle, örtüyle ,sakalla u¤raflaca¤›na gelir da¤›l›m›ndaki adaletsizli¤i ortadan kald›racak,iflsizli¤i önleyecek, bölgeler aras› kalk›nm›fll›k farkl›l›¤›n› ortadan kald›racak yerinden ,yönetimi sa¤layacak ve adaleti gecikmeden tecelli ettirecek bir yeniden yap›lanmay› tart›flmal›d›r. Bilgiyi daha çok kullanacakve  üretecek insan yetifltirmelidir.

BATININ  FOYASI ORTAYA ÇIKTI,P‹YON OLMAMALIYIZ

 

 

 

 *********    Türkiye art›k bat›n›n ufla¤› olmaktan ç›kmal›d›r.Yeni aray›fllar içine girmelidir.Türkiye yirmi birinci yüzy›la girerken çok önemli avantajlar yakalam›flt›r.Bosna - Hersekte ve Çeçenistan olan insanl›k d›fl› olaylar bize bir ders vermifltir.Akl›m›z› bafl›m›za almam›z› ö¤retmifltir.Bize d›flar›da ne tür bir milli  politika izlememiz gerekti¤ini göstermifltir.Buralarda nice masum insan ölürken Bat›n›n bu olaylara tepkisiz kalmas› bizim Bat› ile olan iliflkilerimizi bir kez daha gözden geçirmemiz icab etmiflti fakat hükümetler bunu yapmad›lar.

 f=åBf8åAòú'<ıb◊BÿTOKOLÜ MECL‹SE SAYGISIZLIKTIR

***********‹ki Liderin biraraya gelerek belli konularda anlaflm›fl olmas› yad›rganacak fley de¤ildir.Yani siyasetçiler ne kadar çok uzlaflabiliyorlarsa ne kadar çok diyalog içinde olabiliyorlarsa ne kadar ortak meselelerini ço¤altabiliyorlarsa onispette memlekete faydal› olurlar.onun için bizim iki lider niye biraraya geldianlaflt› diye bir rahats›zl›¤›m›z olmas biakis seviniriz.bizim rahats›zl›¤›m›z bu anlaflmalar›n yazboz tahtas› haline getirilerek sürekli de¤iflkenlik göstermesi ve ›srarla yap›lan de¤iflikliklerin milletin üzerindeki olumsuz etkileridir.türkiyede vatandafl›n kabul etmedi¤i antidemokratik irtica yasalar›n›n yasalaflmas› hususunda bir mutabakata varm›fl olmalar›d›r yani demokrasi d›fl› güçlerindayatmac›lar›n istedikleri do¤rultuda hareket etme hususunda anlaflm›flolmalar›d›r.iki liderin biraraya gelipte böyle bir karar almalar› hem parti guruplar›n›n hemde parlementoya karfl› bir saygis›zl›kt›r.‹flte bu Türkiye'deki sözde demokrat tatl›su devrimcisi ayd›nlar›n s›k s›k baflvurmufl olduklar› bir usuldür

HAKLK SANDIKTA ÇÖZSÜN

 ********  Türkiye ya ciddi bir flekilde baflkanl›k sistemini tart›flmal› onun altyap›s›n› oluflturmal›  yada sand›ktan sonra üç ay koalisyon tart›flmak yerine sand›ktan evvel koalisyonlar›n kurulup milletin tercihine sunmas› laz›m.Yani vatandafl›n sand›¤a gitti¤i zaman üç tane tercihi olmal›d›r.Bunlardan biri partisini tercih etmek, ikincisi partisinin gösterdi¤i adaylar aras›ndan hangisini istiyorsa onu tercih etmek, üçüncüsü ise sand›ktan evvel kurulacak olan koalisyon hükümetleri adaylar›ndan birini tercih edebilmelidir. o zaman hem temsilde adalet olur hemde yönetim istikrara kavuflur.bu sistem Fransa'da ,Japonya ve ‹talya'da uygulanm›fl baflar› sa¤lanm›flt›r.

.

Necati  Çavdar - Fevzullah Gültekin  / ANKARA

 

 

     BBP Genel BAflkan› Muhsin Yaz›c›o¤lu Türkiye'nin gündemindi ki sorunlar›  AK‹T'e  de¤erlendirdi.

 

 

 

 

122 yÝllÝk demokrasi tecrŸbemize raÛmen neden demokrasi hala sorgulanÝyor.Biz demokrasinin neresindeyiz?

DEMOKRAS‹; KAZANILMADI ,ASKER‹ BÜROKRAS‹N‹N JEST‹D‹R.

-TŸrkiye'de demokrasi aßaÛÝdan yukarÝya doÛru mŸcadele edilerek elde edilmiß deÛildir.aslÝnda TŸrkiye'de demokrasi askeri bŸrokrasinin si vil halka bir jesti gibidir.yani TŸrkiye'nin bir sahibi vardÝr.ve bu sahip halka bir mŸddet kÝyak gemiß oluyor.askeri yšnetim buyurun idare edin ama ben beÛenmediÛim zaman alÝrÝm elinizden demißtir.

 Bu šzellikle Cumhuriyetten sonra 46 lara gelene  tek partili sisteme gšre idare edilmiß olan Ÿlkemizde 46dan itibaren muaza bir ßekilde demokrasiye geçilmifltir.TŸrkiye belli dengeleri hesap ederek bir blok ierisinde yer almak istemiß ve tercihini bat› blokundan yana  koymufltur.BatÝ blokundan olmasÝ tŸrkiyenin ok partili sisteme gemesi noktas›nda  etkili olmufltur

 

DEMOKRASÜNÜN BELASI DARBELER

Türkiye Kore'ye asker gšndererek ve ok partili sisteme geerek kendini batÝya kabul ettirmeye alÝßtÝ .Bunun sonucunda da NATO ve bat› blokuna geçti.Halk l946lara kuadar yaßamÝß olduÛu antidemokratik baskÝcÝ dayatmacÝ zihniyetin ve tek partili yšnetimin bunalÝmÝnÝ aßmak aÝsÝndan da bir fÝrsat olarak gšrdŸ ve yukarÝdan aßaÛÝya bahßedilmiß olsada bu demokratik geiß dšnemin iyi kullanarak DP'yi ok gŸlŸ bir ßekilde tek bafl›na iktidara getirdi.Sonra belli bir sŸre demokrasiye alÝßtÝ alÝßacak dediÛi zaman 27 MayÝs darbesi gerekleßti.ardÝndan 12 eylŸl ve 28 ßubat postmodern darbesiyle  Ÿlkede demokrasi askÝya alÝnmÝß oluyordu.

RANT‹YEC‹LER‹N PAY KAYBETME KORKUSU D‹KTAYI DAVET ED‹YOR

 

Okunuflu bile insan› ürperten darbe neden yap›l›yor veya darbelerin yap›lmas›na kimler neden oluyor?

 

Bunu flöyle aç›klayabiliriz,kapalÝ rejimlerde bilgi belli rekabetsiz bir ortamda devletin elinde toplŸanmÝß olan ekonomik rantlarÝ kullanabilenler karßÝlarÝnda kendileri ile rekabet edecek  pazarlardan yararlanmasÝ pay almasÝ endißesi karfl›s›nda öfkeye kap›l›yorlar.Ellerindeki bu avantÝji kaybetmek istemiyorlar.bundan dolayÝ bunlar Ÿlkede gerilim meydene getirerek demokrasiye mŸdehale ettiriyorlar var olan bir takÝm carpÝklÝklarÝ derinleßtirerek taraflar oluyturup bunlarÝ atÝßtÝrmak suretiyle gergin ortamlar olußturuyorlar.Bu atÝßma ortamlarÝndan bunalan halk da sorunlarÝnÝ šzecek yšnetim Askeri yšnetim dani olsa onu kabulleniyor.Yani askeri yšnetimler halka zorla da olsa kabul ettiriliyor.

 

ÜLKE DE STAB‹L‹ZE EDÜLÜYOR

Evet maalesef öyle oluyor.Suudi Arabistanda  bir adamÝn baßÝ kesiliyor 'aman tŸrkiye'ye ßeriat geliyor' yaygarasÝ koparÝyorlar halbuki suudun ßeriatla bir ilgisi yoktur . yani Suutta  KrallÝk var. Suudun adam kesmesi islama maledilerek ordaki uygulumanÝn bir KralÝn tercihi olarak deÛil de islamÝn bir tercihi olarak gšsterip  TŸrkiye'de  islam denildiÛinde  hemen baß ve kol kesilmesini hatÝrlatmak istiyorlar .Yani dÝßÝrada gšrŸlmŸß birtakÝm hadiseler Ÿlkede tehdit unsuru haline getirilerek belli zinde gŸlerimiz kÝßkÝrtÝlÝp harekete geiriliyor. TŸrkiye bir bakÝma de stabilize  edilerek Ÿlkenin istikrarsÝz olmasÝna yolaÝyorlar.

 

Sizce herfleyin çözümü demokrasiden mi geçmektedir.Bize Demokrasinin Türkiye versiyonundan biraz sözedermisiniz?

 

DEMOKRASÜNÜN YOLU TEMSÜLDE ADALET ÜLKESÜNDED‹R

Asl›nda Demokrasi aßÝrÝ idealize ettiÛimiz veya putlaßtÝrdÝÛÝmÝz rejim deÛildir.  Ancak varolanlarÝn ierisinde en az zararlÝ olan rejim demokrasidir.Demokrasi bŸtŸn sÝnÝrlarÝ belirlenmiß bir iksir gibi toplumun hemen imesiyle kurtulacak birßey deÛildir. DŸnyadaki demokratik Ÿlkeler sorunlarÝnÝ bŸyŸk šlŸde azaltmÝßlar ve bunu sivil, oÛulcu, hukukun ŸstŸnlŸÛŸne dayanan yšnetim metodlarÝ ile aßmÝßlardÝr.TŸrkiye'de ise Ÿlke kaynaklarÝnÝ kullanan kŸŸk bir azÝnlÝÛÝn bu imkanÝ elinden Ýkartmamak iin koyduÛu irade var.Bu irade sahipleri kendilerine gšre demokrasi olißtdurarak aslÝnda hi alakasÝ olmayan birtakÝm ßekiller olußturup adÝ demokrasi olsun da sonu bizim istediÛimiz gibi ÝksÝn diyorlar.bunu kÝrmadÝÛÝmÝz sŸrece  kÝsÝr dšngŸ  sŸrŸp gidecek.Bunu kÝrmanÝn yolu sandÝktÝr.Millet'in  iradesinin kesintisiz ve kuflkufluz bir flekilde meclise yans›mas›n› sa¤lamakt›r.Yani temsilde adalet ilkesinin tam olarak ifllemesidir.

Türkiyede baflkalar›n› dini siyasete alet etmekle suçlayanlar›n   askeri siyasete alet  etmesi  o derece tehlikeli de¤ilmi?

 

ORDUYU S‹YASETE ALET ETMEK ÜLKE ‹Ç‹N YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR

Elbetteki do¤rudur.Bak›n Türkiye'de baz› çevreler kendi muhayyel kafalar›ndan birtak›m tehdit unsurlar› oluflturuyorlar."Din elden gidiyor","Millet bölünüyor","Devlet y›k›l›yor","Türkiye ortaça¤ karanl›¤›na bürünüyor" gibi vehimlerle milletimizin en güzide gücü olan ordunun al›narak siyasetin arac› haline getiriliyor.Bir kesime karfl› bir kesimin kulland›¤› bir sopa durumuna sokulmak istenmektedir.Bunu balkan harbi öncesinde yapm›fllard›ve arkas›ndan Balkan bozgununa u¤rad›k daha halen toparlanam›yoruz.demekki orduyu siyasetin içine

çekmek ülkeye yap›lacak en büyük kötülüktür.

 

Hani Nasrettin Hocan›n bir sözü vard›r,"yahu bu h›rs›z›n hiç mi suçu yok?"diye.fiimdi biz de diyoruz ki darbelerin yap›lmas›nda sivillerin hiç mi suçu yok?

 

 

DARBELER‹N B‹R SEBEB‹DE M‹LL‹ ‹RADEN‹N KULLANILAMAMASIDIR

Siyasi Partiler veya iktidara gelmifl olanlar iktidarlar›n› yasalar›n kendilerine vermifl oldu¤u imkanlar› kullanamad›lar.elbette biz hiç kimseye ç›k yel de¤irmenleri ile dö¤üfl, donkiflotluk yap ,demiyoruz.Asla hiçkimseyi tahrik ve teflvikte etmeyiz .lüzumsuz yere kimsenin aln›n› da kafl›may›z. Bizim iflimiz siyasetçi olarek ülkenin problemlerini belirleyip onlara çözüm üretmektir.Ama millet iradesi ile iktidara gelmifl olanlar›n biraz da milletin verdi¤i hakk› ve hukuku korumas› laz›md›r. Bu iradeyi ortaya koyamayanlara ne kadar güzel yetkiler verirseniz verin ne kadar iyi bir sistem getirirseniz getirin o zaman dayatmalar karfl›s›nda boyun e¤ecektir .Boyun e¤di¤i için de demokrasimiz böyle "alaturka askeri demokrasi" anlay›fl›yla kör topal bir flekilde yürüyecektir.

 

Türkiyede s›rf baflörtülü diye ö¤renciler okullar›ndan at›larak okuma haklar› ellerinden al›n›yor.Tam bir zulüm var.Biz sizin ve partinizin konuya ne kadar duyarl› oldu¤unuzu biliyoruz.size göre bunlar›n amaçlar› nedir?Türkiye'yi nereye  götürmek istiyor?

 

KADINI EV‹NE HAPSETMEK ‹ST‹YORLAR

Bana göre Türkiyede baflörtüsü zulmü tam skolastik ortaça¤ kafas›yla yürütülüyor.Ortaça¤da  biliyorsunuz Avrupa'da cad› avc›lar› vard›.Bunlar cad› avlarlard›. O cad›lar asl›nda kimyac›lard›,bilimle u¤raflan insanlard›.Bunlar bilimle u¤raflt›klar› için deneyler yap›yorlard›. Labaratuvarda deney yaparken kaplardan ç›kan fokurtular  sihirsazl›k olarak de¤erlendirilip tutuklanarak içlerindeki kötülükler gitsin diye iflkenceye tabi tutulurlard›.Galile dünya dönüyor diye idam edilmek istenmifltir. fiimdi bu dönemde de baflörtülüler ile ilgili bir cad› avc›l›¤›na ç›k›lm›flt›r.Üniversitede okuyan bir k›z›m›z t›p fakültesinin biricisi oluyor dekan kalk›p " Ben senin birincili¤ini kabul etmem, çünkü bafl›nda bu örtü var ."diyor . ‹nançl› ve mütedeyyin kad›n› tamamen E¤itimden ,kamu ve çal›flma hayatlalar›ndan d›fllayarak evine hapsetmek istiyorlar.

 

BU ZULÜMLER ANCAK FAfi‹ST,TOTOL‹TER VE MARKS‹ST ÜLKELERDE OLUR

PKK Militanlar›n›n bile özel otolar›yla hapislerinden al›narak üniversite s›navlar›na sokuuldu¤u ülkemizde hiçbir suç ifllememifl bir suçu ifllemeye  de teflebbüste bulunmam›fl baflörtülü ö¤rencilerinin okuma haklar›n›n ellerinden al›nmas› korkunç derecede ay›pt›r. Sen nas›l baflörtüsünden doloy› vatandafl›n› kendi kurumlar›na almazs›n? Türkiye bir müstemleke ülkesimidir? Bu durum ancak kast sistemi olan ülkelerde mevcuttur.baflörtülü ö¤recilere yap›lan bu haks›z ve keyfi uygulama  faflist totaliter ve d›fla kapal› marksist ülkelerde görülmesi gereken fleylerdir. Demokratik hiçbir ülkede böyle fley olmaz .Yani vatandafl›n inand›¤› gibi giyinerek ilim tahsil yapmas›na üretim alanlar›na girmesine engel olunamaz.ülkenin her türlü nimetinden izstifade etmesine kimse kar›flamaz .

Son günlerde s›kça duydu¤umuz kelimelerden biri de gericilik kelimesidir.Size göre dininin gere¤ini yaparak baflörtüsünü bafl›ndan ç›karnmayan ö¤renciler mi gerici, yoksa "senin bafl›ndaki örtü okumana engeldir"diyen Gürüzler yada Alemdaro¤lular m› gerici.

ASIL ‹RT‹CACI BUNLARDIR

Bana sororsan›z tabi ki Gürüz ve Alemdaro¤lular› gericidir.Ama ifl sadece bunlarla bitmiyor bak›nTürkiye flu an 50 y›l geride kalm›fl olan milli fleflik dönemine geri dönmeye çal›fl›yor.Ve bu flekli ile irticai faaliyetler içindedir.Meclisimizde ç›kart›lacak olan yasalar gerçekte irtica yasalar›d›r.Yani bu ülkeyi insan hak ve özgürlükleri alan›nda inanç ve teflebbüs hürriyeti alan›nda 46 öncesine döndürme yönelik çabalard›r.Türkiye bir hoflgörüsüzlük girdab›na çekilerek kendi kültür ve medeniyetinin d›fl›nda bir medeniyet dayatmas›yla karfl› karfl›yad›r. Tabi böyle olunca da insan f›trat› hicbir zaman haks›zl›¤a ,hürriyetsizli¤e raz› olamaz .Haks›zl›k ve hürriyetsizlik dayat›ld›¤› takdirde insanlar art›k yeter diyeceklerdir.Engellendi¤inde de buna karfl› belki daha sert tepkiler gösterecektir. Türkiye ›srarla böyle bir açmaza do¤ru sürüklenmek isteniyor.

Geçti¤imiz gün milliyetçi muhafazakar geçinen milletvekillerinden biri kamuoyunun büyük tepkilerine neden olan "okula girdmeden evvel baflörtüsünü çantan›za koyun","Yasalara uyun" gibi baz› aç›klamalar yapt›.Bu ve buna benzer insanlar›n ç›k›fllar›n› nas›l de¤erlendiriyorsunuz?

 

 

DALGA KIRANLAR S‹YASET SAHNES‹NDEN ATILMALI

 

Kimse k›zlar›m›za kanunlara uymay›n demiyor. Asl›nda yasad›fl›l›k k›zlar›n hareketinde de¤il YÖK Baflkan› Kemal Gürüz , ‹stanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaro¤lu  ve buna benzer bir k›s›m kafalar›n dayatmalar›ndad›r.baflörtüsünü yasaklayan bir anayasa maddesi yoktur. Caddede giderken oktula al›nmam›fl  okula al›nmad›¤› içinde okulunu terkedip giderken arkadar gelip robotlaflt›r›lm›fl birtak›m polisler taf›ndan bafl›n›n örtüsü halk›n icinde aç›lan bir k›z›n u¤rad›¤› bu haks›zl›¤a biu hakarete bu rencide edici yasad›fl› davran›fla tepki göstermesi gerekenler ona tepki göstermek yerine hala okuma hakk› elinden al›nm›fl olan k›za yasalara uyun diyorlar.Bunlardan biri de ANAP'l› Agah Oktay Güner'dir.Bu gibi insanlar dalga k›ran olarak orta yerde duruyorlar.bu dalga k›ranlar›n bir flekilde siyaset sahnesinden at›lmas› laz›md›r.

Bu zulümleri yapanlar›n zulümleri yanlar›na m› kalacak.Zalimler Zulümlerine hep devam m› edecekler.Bunlar›n hesaplar›n› kim soracak?

 

HESAPLARI SORULACAK

Bunlar›n cezalar›n› evvela Allah verecek.Allah›n cezas› hiç kimsenin cezas›na benzemez.Bir dönem halka k›z›n›z› niye okula götürmüyorsunuz diye zulüm ediliyordu flimdi halk tamam k›z›m okusun ve mevcut e¤itim kurallar›na uygun bir flekilde okusun bu seferde sen k›z›n› okula niye gönderdin diye bask› yap›l›yor.halk bu mat›¤a e¤er tepki göstermiyorsa hala bütün bunlar istenmeyen olaylara sebebiyet vermiyorsa Allah'a çok flükür ki bu bizim milletimizin sa¤duyusundand›r.Bu milletin tahammülündendir. Bana göre halk›n bu iyi niyeti istismar ediliyor.

son zamanlarda baflörtülü ö¤rencilerin üzerine bu kadar s›k gidilmesinin Türkiye'yi çok tehlikeli ciddi dönemeçlere do¤ru tafl›yor.Ben bu olanlar› nefretle,fliddetle,i¤renerek k›n›yorum ve birgün bunun mutlaka hesab›n›n sorulaca¤›na inan›yorum onu birileri mutlaka soracakt›r.Tarihin hiçbir döneminde mazlumlar daima mazlum kalmam›fllard›r.Alma mazlumun ah›n› ç›kar aheste aheste denilmifltir.ben bu zulüleri yapanlar›n bilgisayarlarda kaydedilerek sir emvanter tutulmas›na inan›yorum.

Kemal Alemdaro¤lu,baflörtülü ö¤rencilerin örtülerinin bilime ve ilme ayk›r› oldu¤unu  söylüyor.Sizce baflörtüsünün bilimle,ilimle ne alakas› var?

FÜZE GÖNDERD‹N‹Z DE BAfiÖRTÜSÜNE M‹ TAKILDI?

        Labaratuvarda yeni bulufl yapt›larda baflörtülülererin örtülerine mi tak›ld›?veya füze gönderdilerde k›z›n baflörtüsü mü tak›ld›?Türkiye bunlar› aflmal› as›l meselelere dönmeli mesela Yunanistanla savafl›n efli¤ine gelmifliz Rusya S-300 füzelerini gönderiyor ve diyorki" ben bunu ticari yap›yorum."Biz hala Enerji a盤› olan ülkeyiz.önümüzdeki 2010 y›l›nda çok büyük bir enerji darbo¤az›yla karfl›laflaca¤›z.Ama hala nüklüer enerjiye geçemiyoruz.Halbuki nüklüer enerjiye geçsek kendi milli yerli savunma sanayimizi kursak bu olumsuzluklarla karfl›laflmam›fl olaca¤›z.

               Türkiye k›l›kla k›yafetle bafltaki takkeyle, örtüyle ,sakalla u¤raflaca¤›na gelir da¤›l›m›ndaki adaletsizli¤i ortadan kald›racak,iflsizli¤i önleyecek, bölgeler aras› kalk›nm›fll›k farkl›l›¤›n› ortadan kald›racak yerinden ,yönetimi sa¤layacak ve adaleti gecikmeden tecelli ettirecek bir yeniden yap›lanmay› tart›flmal›d›r. Bilgiyi daha çok kullanacakve  üretecek insan yetifltirmelidir.

 

Türkiyenin bat›ya olan hayranl›¤› bilinmektedir.Oysa bat› AB'ye üye olmak için k›l›ktan k›l›¤a giren Türkiye'yi Birli¤e kabul etmiyor.Peki Türkiye niye hala ›srar ediyor?Sizce Türkiye flu aflamadan sonra yine Bat›ya yaranmaya çal›flmaya devam m› etmelidir?    yoksa yeni aray›fllar içine mi girsin?

 

DIfi POL‹T‹KA YEN‹DEN GÖZDEN GEÇ‹R‹LS‹N

Türkiye art›k bat›n›n ufla¤› olmaktan ç›kmal›d›r.Yeni aray›fllar içine girmelidir.Türkiye yirmi birinci yüzy›la girerken çok önemli avantajlar yakalam›flt›r.Bosna Hersekte ve Çeçenistan olan insanl›k d›fl› olaylar bize bir ders vermifltir.Akl›m›z› bafl›m›za almam›z› ö¤retmifltir.Bize d›flar›da ne tür bir milli  politika izlememiz gerekti¤ini göstermifltir.Buralarda nice masum insan ölürken Bat›n›n bu olaylara tepkisiz kalmas› bizim Bat› ile olan iliflkilerimizi bir kez daha gözden geçirmemiz icab etmiflti fakat hükümetler bunu yapmad›lar.Bana göre bundan sonra  büyük bir türk ve müslüman nüfüsu olan veSovyetler Birli¤i'nden ayr›lm›fl  Türk Cumhuriyetleri ile ekonomik,sosyal ve kültürel ba¤lar›m›z› kuvvetlendirerek her alanda iflbirli¤i içinde olunmas› laz›md›r.Bu ülkelerin bulunduklar› yerlerde Irak ve ‹ran aras›nda meydana gelmifl ve yIllarca sürmüfl olan savafllar›n meydana getirmifl oldu¤u tahripler var. Türkiye içeriyle u¤raflmak yerine bu konjektürel avantajlar› de¤erlendirmesi gerekmektedir.Avrupa toplulu¤u  demirçelik ve kömür iflletmecilerinin biraraya gelmesiyle kurulmufltu.Bizlerde  pamu¤umuzla, petrolümüzle ,do¤algazimizla ,alt›n madenlerimizle, uranyumumuzla, boraks›m›zla dünyan›n en önemli zenginliklerini ba¤r›nda bünyesinde tafl›yan Türk ‹slam Cumhuriyetlerimizle neden böyle iflbirli¤i içine girmeyelim ki . Türkiye iflte bunu yapt›¤› taktirde büyüyecek, kab›na s›¤mayan bir ülke olacak.Bunu yapmad›¤› takdirde de herzaman d›fla ba¤›ml› olmaya devam edecektir.

Geçti¤imiz günlerde sizin muhalefet  partileri aras›nda ittifak yap›lmas› yönünde baz› çal›yflmalar›n›z›n oldu¤unu gördük hala bu cal›flmalar›n›z sürüyor mu?

 

 

YANLIfi ANLAfiILDIM

    Asl›nda Türkiyede belli bir süredir yürütülmekte olan demokrasi d›fl› uygulamalara ,insan hak ve hürriyetleri alan›ndaki daraltmalara karfl› iflbirli¤i ,güç birli¤i yapmak için cebheleflmeye gitmeden mecliste baz› ortak ortak kararlar›n beraberce verilmesini sa¤layacak bir cal›flma içeresinde olmufltuk.Biliyorsunuz ki hangi rejim olursa olsun iktidar vard›r. ‹ktidarlar›n varl›¤› demokrasi aç›s›ndan bir fley ifade etmiyor.Muhalefet±c+úÊ<⁄ÃK      £÷6#./È˝ ˆ0äÿzuhalefet demokrasilerde olur. olmas›na inan›yorum sa¤c›s› solcu demeden flu yada bu demeden bu sebeplede 28 flubattan itibaren yap›lan bask›lar›n ve y›ld›rma ve dayatma politikalar› karfl›s›nda rahatsiz olan kim varsa herkesle evrensel insani de¤erlerde biraraya gelmek ve kifli hak ve hürriyetlerini korumak için elbirli¤i güçbirli¤i ve iflbirli¤i yapaóòÛ 2c∏í`Åa≈’ma ilk gitti¤imãs-ô   cq"f?©lv4ö©µ3±|≤«û
ñY>flƒ}


¶t
»º  ∏¤ƒû
ÿ”äC)Yà£DÒ¿AY M6

b‚6ohÁF6ePxÂnŒa1Îâµ


DB[1]GDÿ«Ïπ1ÃÅ°ÄÙcÖ›
P‑∆?Ï

Dokuz kez bir araya geldikten sonra bir protokol imzalayan Baflbakan Y›lmaz ile CHP Lideri Baykal'›n anlaflmalar›n› nas›l de¤erlendiriyorsunuz? Sizce anlaflt›klar› protokol yürürlü¤e giribilir mi?

rf=åBf8åAòú'<ıb◊BÿTOKOLÜ MECL‹SE SAYGISIZLIKTIR

‹ki Liderin biraraya gelerek belli konularda anlaflm›fl olmas› yad›rganacak fley de¤ildir.Yani siyasetçiler ne kadar çok uzlaflabiliyorlarsa ne kadar çok diyalog içinde olabiliyorlarsa ne kadar ortak meselelerini ço¤altabiliyorlarsa onispette memlekete faydal› olurlar.onun için bizim iki lider niye biraraya geldi,anlaflt› diye bir rahats›zl›¤›m›z olmas biakis seviniriz.bizim rahats›zl›¤›m›z bu anlaflmalar›n yazboz tahtas› haline getirilerek sürekli de¤iflkenlik göstermesi ve ›srarla yap›lan de¤iflikliklerin milletin üzerindeki olumsuz etkileridir.türkiyede vatandafl›n kabul etmedi¤i antidemokratik irtica yasalar›n›n yasalaflmas› hususunda bir mutabakata varm›fl olmalar›d›r yani demokrasi d›fl› güçlerindayatmac›lar›n istedikleri do¤rultuda hareket etme hususunda anlaflm›flolmalar›d›r.iki liderin biraraya gelipte böyle bir karar almalar› hem parti guruplar›n›n hemde parlementoya karfl› bir saygis›zl›kt›r.‹flte bu Türkiye'deki sözde demokrat tatl›su devrimcisi ayd›nlar›n s›k s›k baflvurmufl olduklar› bir usuldür.Yani halk› sürü,hakk›n› hukukunu bilmeyen konumunda görüp ezme politikalar uyguluyorlar.Anlaflt›klar› protokolün yürürlü¤e girmesinin hayal oldu¤unu düflünüyorum.

 

Baykal ve Y›lmaz'›n imzalad›klar› protokole göre l998 nisan›nda seçim yap›lacak.Sizce yap›lacak ilk seçimde Hükümet partilerinin durumu ne olur.Siz BBP olarak seçime haz›r m› s›n›z?Veya seçim sisteminden memnun musunuz?

 

 

SEÇ‹M S‹STEM‹N‹ DE⁄‹fiT‹R‹N

Yap›lacak ilk seçimlerde sand›¤›n bu hükümete mezar olaca¤›n› düflünüyorum.fiu an da Türkiye bir seçime götürülmüyor.Bir idare-i maslahat yap›l›yor.çünkü gerçekten bir seçim ihtiyac› görülüyorsa o zaman hemen yap›lmas› laz›md›r.E¤er bir seçim ihtiyac› yoksa o zaman da böyle çok erkenden seçim tarihi verilmesi Türkiyenin ekonomisini alt üst eder.Bürokrasiyi ifllemez hale sokar.Ama bütün bunlara ra¤men seçim düflünülüyorlarsa biz BBP olarak seçime haz›r›z fakat biz diyoruz ki biz diyoruz ki bu secim yasas› de¤iflsin.Çünkü biz bu sistemin yönetimde istikrar› temsilde adaleti sa¤lad›¤›na inanm›yoruz.

Az önce seçim siteminde de¤iflikliklerin olmas› gerekti¤ini bu sistemin temsilde adalet ilkesine ayk›r› oldu¤unu ifade ettiniz.Peki Seçim sisteminde ne gibi de¤iflikliklerin olmas›n› istiyorsunuz?

 

KOAL‹SYONLAR SANDIKTA BEL‹RLENS‹N

   Türkiye ya ciddi bir flekilde baflkanl›k sistemini tart›flmal› onun altyap›s›n› oluflturmal›  yada sand›ktan sonra üç ay koalisyon tart›flmak yerine sand›ktan evvel koalisyonlar›n kurulup milletin tercihine sunmas› laz›m.Yani vatandafl›n sand›¤a gitti¤i zaman üç tane tercihi olmal›d›r.Bunlardan biri partisini tercih etmek, ikincisi partisinin gösterdi¤i adaylar aras›ndan hangisini istiyorsa onu tercih etmek, üçüncüsü ise sand›ktan evvel kurulacak olan koalisyon hükümetleri adaylar›ndan birini tercih edebilmelidir. o zaman hem temsilde adalet olur hemde yönetim istikrara kavuflur.bu sistem Fransa'da ,japonya ve italya'da uygulanm›fl baflar› sa¤lanm›flt›r.

 

 

YETER !SÖZ MEMURUN

 

Kamu çal›flanlar›n›n sendikal haklar›n› ü ç y›ld›r tan›mayan partilerin 24 maddesi görüflülmüfl serdika kanunun ask›ya almalar›na  tepkiler sürerken sendikalar flimdi de Hükümetin memurlara vermeyi düflündü¤ü yüzde 2O'lik maafl zamm›na tepkilerini göstermeye devam ediyor.

  Türkiye Kamu-Sen Genel Baflkan› Resul Akay,l temmizda ç›plak ayaklarla meclise kadar yürünecek eyleme haz›rland›klar›n› belirterek,"Y›lmaz ve Baykal da kim oluyoki  bizim sendikal haklar›m›zla ilgili haklar›m›z›  kapal› kap›lar ard›nda pazarl›k yap›yorlar.Bunlara bir dur demenin zaman› gelmifltir.Art›k Yeter söz memurundur."dedi.

FEYZULLAH GÜLTEK‹N

ANKARA-AK‹T

Türkiye Kamu-Sen Genel Baflkan› Resul Akay kamu çal›flanlar›n›n sendikal haklar›n› üç y›ld›r tan›mayan partilerin 24 maddesi görüflülmüfl sendika kanununun ask›ya al›nmas›n› seyretmelerinin manidar oldu¤unu ,kamu çal›flanlar›n›n anayasal haklar üzerinde Y›lmaz-Baykal aras›nda yap›lan çirkin pazarl›¤›n mutlaka bozulmas› gerekti¤ini ve bu pazarl›¤› bozacak olanlar›n kadirflinas kamu cal›flanlar› taraf›ndan nutulmayacaklar›n› söyledi.

CHP ,M‹SYONUNU B‹LE KORUYAMIYOR  

 Akay Konfedarasyon Genel Merkezinde düzenledi¤i bas›n toplant›s›nda Sosyal demokrat oldu¤unu,emekten yana oldu¤unu söyleyen CHP'nin eke¤i e emekçiyi kullanarak siyaset yapan bir ondal›k parti oldu¤unu ve Hükümet hükümet üzerindeki gücünü kamu çal›flanlar›n›n ve emeklilerin aleyhinde kulland›¤›n› anlatan Akay,"Kamu çal›flanlar›n›n sendikal haklar›n› almamas› için mücadele eden sosyal demokrat bir parti dünyan›n hiçbir yerinde yoktur."dedi,

CUMHURBAfiKANI MÜDAH‹L OLMALIDIR

Anayasan›n 53.maddesi üzerinde iki afliret beyinin pazarl›k yapmas›n›n ard›ndan DTP'nin hükümete karfl› olan tutumunu da kutlayan Akay,"Muhalefetten duymak istediklerimizi iktidar› paylaflan bir partiden duymam›z bizi sevindirmektedir."dedi.

"Türkiye Cumhuriyetinin  bütün anayasal kurulufllar›na sesleniyorum.Anayasa üzerinde uuubaykal e Y›lmaz›n yapt›¤› bu pazarl›¤› bozunuz.Cumhurbaflkan›na sesleniyorum .Göreviniz çankaya'da oturmak de¤il.Anayasa'y› siz koruyacaks›n›z.Afliret beylerine siz müdehale edeceksiniz.Bu güne kadar bu görevinizi yapmad›n›z hiç de¤ilse bugünden sonra görevinizi yapman›z› bekliyoruz."diyen Akay,Hükümetin memurlara verece¤i yüzde 2O'lik zamm›n çok komik bir rakam oldu¤unu ve bunun yetmeyece¤ini belirtti.Hükümetin aile bireyleri ile birlikte ülke nufusunu yar›s›n› teflkil eden memura,memur i=flçi emeklisine,Ba¤kur emeklisine,bunlar›n dul ve yetimlerine verdi¤i sözü tutmas› gerekti¤ini yoksa Sendika olarak mücadelelerinin sürece¤ini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 








 


Posted by Picasa13.6 1998 tarihinde yapılan röportaj o dönemdeki AKİT gazetesinde yayınlandı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM VE KATKILARINIZ İÇİN TEŞEKÜRLER